• BIST 6.399,74
  • Altın 1648.649
  • Dolar 26.1473
  • Euro 29.1729
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 23 °C

Turizm Sektörü 2023 Hedeflerini Yükseltti

Turizm Sektörü 2023 Hedeflerini Yükseltti
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, 2022 yılının sektör açısından en yüksek sezonlardan biri olduğunu belirterek, 2023 hedeflerinin dahada yükseldiğini söyledi.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER)Başkanı Ömer Faruk Dengiz, 2022 yılının sektör açısından enyüksek sezonlardan biri olduğunu belirterek, 2023 hedeflerinin dahada yükseldiğini söyledi.

Fuar İzmir'de düzenlenen 16'ncıTurizm Ticaret Fuarı ve Kongresi'ndeki Bodrum standında sektörtemsilcileriyle bir araya gelen Ömer Faruk Dengiz, Bodrum’un enköklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan BODER'in sektörüngelişmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Yeni sezondan umutlu olduklarınıkaydeden Dengiz, “2022 yılı son yılların en yüksek sezonuolarak turizm sektörü açısından verimliydi. Bu yıl kente 1milyon 60 bin turist geldi. 75 bin kişi de cruise seferleriylegeldi. Son yılların en yüksek sezonunu geçirdik. Özlenen günlerekavuştuk. Ukrayna Rusya savaşı dünya için olumsuz sonuçlarıoldu. Orada bir savaş olması bizleri de üzdü. Fakat savaş vekrizler bizlere bazı önemli dersler verdi. Alternatif pazarlarayönelmemiz gerektiğini ve nasıl alternatif ürün çıkaracağımızıöğrendik. Savaş ve sağlık bizleri etkileyen etkenlerin başındageliyor. Bu krizlerin yeniden olmayacağını umuyoruz. 2023 yılıiçin hedeflerimiz daha da yükseldi. Yakında erken satışkampanyalarımız başlayacak, Şubat ayında tabloyu daha netgöreceğiz. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bodrum, Ege veTürkiye için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

BODRUM'UN PLANLAMAYA VE YATIRIMAİHTİYACI VAR

Türkiye'nin başarılı bir turizmsezonuna imza attığını belirten BODER Genel Sekreteri veBodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girginde , 2023 yılında da bu trendin devam edeceğini söyledi.

Bodrum'un sektörde önemli birdestinasyon olarak büyümeyi sürdürdüğü bilgisini verenYiğit Girgin, şöyle devam etti: “Bodrum, Ege ruhunuyansıtan önemli bir turizm kenti. Fakat rezidansa dönüşenoteller, sektör için tehlike unsuru. Otellerin oda kapasiteleridüşüyor ve yeni evler kentte bir nüfus yoğunluğu oluşturuyor.Öte yandan gündemde olan Bodrum'un il olması gibi bir söylem devar. Bu durumu Bodrum'un geleceği için doğru bulmuyorum. Gerekaltyapı gerekse de yoğunluk açısından kentin bunu kaldırmasıçok zor. Bodrum'un il olmaya değil planlamaya ve daha çok yatırımaihtiyacı var. Bizler turizm sektörü temsilcileri olarak şehrimizinyararına olacak her türlü çalışmanın içinde yer almayahazırız”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2020 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.