• BIST 6.399,74
  • Altın 1648.649
  • Dolar 26.1473
  • Euro 29.1729
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 23 °C

Olgun’un ekibinde “sanayici” damgası

Olgun’un ekibinde “sanayici” damgası
Torbalı Ticaret Odası'nda (TTO) seçimler tamamlanırken, birçok önemli sanayici yeni dönemde meclis ve meslek komitelerinde görev alacak.Ekibe önemli takviye yaptıklarını ifade eden TTO Başkanı Olgun “Her biri sektörünün öncüsü olan önemli isimlere görev v

Torbalı Ticaret Odası'nda (TTO) seçimler tamamlanırken, birçok önemli sanayici yeni dönemde meclis ve meslek komitelerinde görev alacak.Ekibe önemli takviye yaptıklarını ifade eden TTO Başkanı Olgun “Her biri sektörünün öncüsü olan önemli isimlere görev verdik” dedi.

Geçen hafta yapılan seçimle yenilenen TTO yönetimine, sanayiciler damga vurdu. Mevcut başkan Abdulvahap Olgun'un vize aldığı seçimde, Torbalı'nın önemli sanayicileri görev aldı. Tek liste olmasına rağmen 2010 seçmenden 1250'sinin oy kullandığı seçimde; üçüncü nesil patronlardan Yeşim Sepici, çocuk odası mobilya üretiminin öncülerinden Orpak Mobilya sahibi Zekeriya Orpak, bölgenin temizlik ve hijyenürünlerinde lider üreticilerden olan Makkimsan Kimya Mustafa Ak, hayvansal iç yağ imalatı yapan Ecemre Gıda patronu Ahmet Emre Köseer, Pancar OSB'de trafo imalatı yapan Cengiz Küçükerdem ile yine Pancar OSB'de palet imalatı yapan Ahmet Ayaz da meclisteki yerini aldı.

Yeni dönemde sanayici ağırlıklı bir liste yapmaya özen gösterdiklerini kaydeden TTO Başkanı Olgun, "Torbalı önemli bir sanayi bölgesi. Meclise aday gösterdiğimiz arkadaşların sektörlerini temsil etmesini istedik. Çok önemli isimlere teklif götürdük, sağ olsunlar bizi kırmadılar. Çok nitelikli arkadaşlar var. Birçoğu alanında öncü çalışmalar gerçekleştiriyorlar ve Türkiye'nin önemli markaları arasında yer alıyorlar. Yeni dönem meclisimiz, gerek sektörel dağılım, gerekse de güçlü isimlerin temsili ile daha nitelikli olacaktır. Sanayi denilince akla gelen merkezlerden biri olmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN MARKALARI YER ALDI

Komitelerin bu dönem daha aktif bir şekilde çalışacağının altını çizen Olgun; yönetim, meclis ve komitelerde sektör öncülerinin yer aldığı belirtti. Sektörlerinde öncü konumunda olan; Mutlu Metal’in ikinci nesil patronu Gülesin Atalay, 1978 yılından beri sektöründe lider firmalardan olan Mahir Macit Boru’nun patronu Engin Uçan, yurt içi ve yurt dışı pazarında sektörünü başarıyla temsil eden TekbayKalıp’ın ikinci nesil patronu Murat Lider, Miks Gıda ve Farmel Tarım sahibi başarılı iş adamı Mehmet Kanık, plastik levha üretiminde lider firmalardan olan İMS Pazarlama’nın patronu Mehmet Nur Ünsal seçilen isimler arasında. Ayrıca Tarım Bakanlığı ve İzmir Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği’nde görev yapmış, Torbalı Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurucularından Veteriner Hekim Nermin Salı Kızılöz, Günvar Zeytinyağı Fabrikası’nın patronu Fehmi Günvar, toplam 35 şubesiyle İzmir ve Aydın’da faaliyet gösteren market zinciri Başdaş Market’in patronu Mehmet Başdaş, Ege Bölgesi’nin en büyük bobinaj firması Başarı Bobinaj’ın patronu Şahin Durmaz, Torbalı Bahçeşehir Koleji sahibi ve Belediye Meclis Üyesi Yıldırım Baytekin, Ekinoks Geri Dönüşüm sahibi Derya Aynacı, Volkan Kozmetik’in tecrübeli patronu Rahmi Yakışıklıgibi Torbalı’nın sektör öncülerigörev alıyor.

KOMİTE BAŞKANLARI KİMLER SEÇİLDİ?

Gün boyu oda binasında devam eden seçimlerde meslek komitesi başkanları da belirlendi. 1. Komiteye Derya Aynacı, 2. Komiteye Nevzat Aydın, 3. Komiteye Nermin Salı Kızılöz, 4. Komiteye Gülesin Atalay, 5. Komiteye Erkut Çoban, 6. Komiteye Abit Arslan, 7 Komiteye ise Yıldırım Baytekin başkan olarak seçildi. Disiplin Kurulu Başkanı olarak ise İbrahim Bakan seçildi. Meclis toplantısında üyelere teşekkür konuşması yapan Abdulvahap Olgun, "Tek aday olarak seçime girmemiz bize ağır bir sorumluluk yükledi. Ayrıca tek liste olmamıza rağmen %62 oranında katılım gerçekleştirdik. 2010 seçmenden 1250’si gelip oy kullandı. Çevre odalarda bu oranlara ulaşan bir katılım yok. Bu bir rekor olup bize olan desteği ortaya koyuyor. Ama bu durum da daha çok çalışmamızı gerektiriyor" dedi. Meclis Başkanlığına seçilen Bekir Söyler de seçilen tüm üyeleri ve meslek komitelerini tebrik edip “Yeni dönemde daha faal bir meclisimiz ve meslek komitelerimiz olacak. Elbirliği ile ilçemizin kalkınması, üyelerimize faydalı olacak projeler için çalışacağız” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2020 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.