• BIST 6.399,74
  • Altın 1648.649
  • Dolar 26.1473
  • Euro 29.1729
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 23 °C

Kral şakir’e plastik sanayicilerinden tam destek!

Kral şakir’e plastik sanayicilerinden tam destek!
Çocukların adeta sevgilisi olan ve gösterime girdiği 2016’dan bugüne hayranları sürekli artan Türk çizgi film kahramanı Kral Şakir’in “Geri Dönüşüm” adıyla gösterime giren son filmi, plastik sanayicilerinin de beğenisini kazandı.

Çocukların adeta sevgilisi olan ve gösterime girdiği 2016’dan bugüne hayranları sürekli artan Türk çizgi film kahramanı Kral Şakir’in “Geri Dönüşüm” adıyla gösterime giren son filmi, plastik sanayicilerinin de beğenisini kazandı.

Ege Plastik Sanayicileri Derneği (EGEPLASDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Başkan Yardımcısı Şener Gençer; geri dönüşüm bilincinin gelişmesinde çocukların eğitiminin taşıdığı önemi yıllardır vurguladıklarını hatırlatarak, “Çocuklarımızın ve torunlarımızın ekran arkadaşı olan Kral Şakir’in bu farkındalığa vurgu yapması hepimizi sevindirdi.” dedi.

2050 yılında dünya üzerinde kullanılan plastiklerin yüzde 60’ının geri dönüşüm kaynaklı olacağına dikkat çeken Gençer, Türkiye’de başta yerel yönetimler olmak üzere atık yönetiminin tüm paydaşlarının Ulusal Eylem Planı etrafında birleşmeleri gerektiğini vurguladı.

Bu planın kamu otoriteleri, sanayiciler, sivil toplum kuruluşları, akademik camia ve eğitimcilerden oluşması gerektiğine dikkat çeken Şener Gençer, şu değerlendirmeyi yaptı:

 “ÇOCUKLAR ANNE VE BABALARINI EĞİTECEK”

“Ülkemizde çok güçlü ve teknolojik altyapısı her geçen gün gelişen bir geri dönüşüm sektörü bulunuyor. Her türlü atığı geri dönüştürebilme kabiliyetine sahip sanayicilerimiz, gerek imalat sanayimize gerekse ülke ekonomisine hammadde üreterek ciddi katma değer ve istihdam yaratıyor. Atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşümünde toplumsal bilinç ve farkındalık bu açıdan hayati önemde. Biz senelerdir bu konuda yaptığımız değerlendirmelerde ‘Anne ve babalar çocuklarını eğitemez, çocuklar anne ve babalarını eğitecek’ diyorduk. Kral Şakir bu iddiamızı doğruluyor. Çünkü atık yönetimi bilinci çocuk yaşlarda edinilmez ise ilerleyen yaşlarda çok zor kazanılıyor. Çizgi film kahramanımız Kral Şakir’in ‘Geri Dönüşüm’ filmi bu anlamıyla bizleri çok mutlu etti. Umarız bu güzel film mümkün olduğunca çok çocuğumuz tarafından izlenir ve toplumsal farkındalığımızın artmasına katkıda bulunur.”

 UZAYLILARIN İNTİKAMI NASIL OLACAK?

Dijital kanalda gösterime giren “Kral Şakir Geri Dönüşüm”, çevreyi korumanın ve geri dönüşümün önemine odaklanan bir film.

Filmin senaryosunda Kral Şakir’in bilinen kahramanlarından bilim insanı Mirket, bir geri dönüşüm aleti keşfeder. Bu keşif sayesinde dünya artık çöplerden arındırılabilecektir. Mirket, çöplerin geri dönüştürülmesi için uğraşsa da kimse onu dinlemez.

Çöpleri alıp başka bir galaksiye yollayan insanlar, çok geçmeden intikam için gelen uzaylılarla mücadele etmek zorunda kalır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2020 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.