• BIST 6.399,74
  • Altın 1648.649
  • Dolar 26.1473
  • Euro 29.1729
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 23 °C

Kınık Hasat Festivalinde Muhteşem Final

Kınık Hasat Festivalinde Muhteşem Final
Kınık Belediyesi tarafından 6’ncısı düzenlenen Hasat festivali final gününde, Nostalji Kraliçesi Muazzez Ersoy ile muhteşem bir final yaptı.

Kınık Belediyesi tarafından 6’ncısı düzenlenen Hasat festivali final gününde, Nostalji Kraliçesi Muazzez Ersoy ile muhteşem bir final yaptı.

Kınık İlçesi Bakırçay ovasının bereketli topraklarında sona eren hasat mevsiminin ardından düzenlenen Hasat Festivali, 6 gün boyunca süren halk konserlerini Türk Sanat Müziğinin güçlü sesi Muazzez Ersoy konseri ile taçlandırdı. İlçe halkının yanı sıra; çevre ilçelerden Kınık’a akın eden binlerce müziksever, Cumhuriyet meydanını hınca hınç doldurdular.
Kınık Cumhuriyet Meydanını dolduran binlerce müziksever, sanatçının şarkılarına eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadılar. Konser öncesi Kınık Belediye korosu ve şarkıcı Fırat Tanır sergiledikleri performansları ile beğeni topladılar.

Sanatçıya plaket takdiminin ardından bir konuşma yapan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer “ Kınık bugün, bu meydanda en kalabalık günlerinden birini yaşıyor. Sayın sanatçımız bizleri şereflendirdiler. Tabi ki Bakırçay’ın bereketi, Kınık’ın samimiyeti ile ünlüdür, bu akşam burada ikisini bir arada yaşıyoruz. Bugün bizleri yalnız bırakmayan başta Sayın Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ’a, çevre ilçelerden ve şehirlerden teşrif eden kıymetli belediye başkanlarıma, kaymakamlarıma, siyasi parti temsilcilerine, Kınıklı hemşehrilerime ve dört bir yandan festival için ilçemizi ziyaret eden değerli vatandaşlarımıza teşekkür eder, sevgilerimi sunarım” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ günün anlam ve önemine değindiği konuşmasında” Hem Hasat Festivali, hem de kurtuluş haftamız sebebi ile bir aradayız. Biliyorsunuz Afyon’dan Ağustos ayının sonundan başlayarak, Eylül ayının ortalarına kadar süren Ege bölgemizin yunan işgalinden kurtuluşunu kutlarız. Bu hafta da Kınık’ın Kurtuluş Haftası. Dolayısı ile Hasat Festivali ve Kurtuluş Haftasını birlikte kutluyoruz. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve o mücadelede mücadele eden tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Kınık’a gelmişken iki müjde, bir de söz vermek istiyorum. Birinci müjdemiz; biliyorsunuz kuru domatesimiz Kınık’ımız için çok kıymetli ve çok önemli bir değer. Artık kuru domateste coğrafi işaretlemeyi almış bulunuyoruz. Yani bu sayede kuru domates Kınık’la müsemma olmuş oluyor. Tescil belgemizi sizlerle paylaşmak istiyorum hayırlı uğurlu olsun. Sadık Başkanımız ile Kınık’ta ok önemli hizmetler gerçekleştirdik. Hastanesi, parkları, spor tesisleri gibi birçok hizmetlerimiz oldu. Bunlardan birisi de TOKİ idi. Dün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın açıkladığı ‘İlk Evim, İlk Yuvam’ projesi kapsamında da 200 konutluk TOKİ ikinci etap çalışmasını başlatıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca bir de sözümüz olacak. Geçtiğimiz haftalarda festivalini gerçekleştirdiğimiz Sucalı Kavunu için, coğrafi işaretleme sürecini başlatıyoruz. İnşallah bir dahaki gelişimizde onun da tescil belgesini almış ve müjdesini vermiş olacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından gece, Nostalji Kraliçesi Muazzez Ersoy’un birbirinden güzel şarkıları ile devam etti.
Festivalin son gün final etkinliğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Erzincan Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı, kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2020 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.