• BIST 6.399,74
  • Altın 1648.649
  • Dolar 26.1473
  • Euro 29.1729
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 23 °C

Aliağalılar Mustafa Kemal Atatürk'ün Aliağa'ya Gelişini Kutladı

Aliağalılar Mustafa Kemal Atatürk'ün Aliağa'ya Gelişini Kutladı
Aliağalılar Mustafa Kemal Atatürk"ün Aliağa"ya Gelişini Kutladı. 13 Nisan 1934 tarihinde İzmir ve kuzey ege ziyareti kapsamında Aliağa"ya gelen Atatürk"ün ziyaretinin 89. yılı düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Aliağalılar Mustafa Kemal Atatürk"ün Aliağa"ya Gelişini Kutladı. 13 Nisan 1934 tarihinde İzmir ve kuzey ege ziyareti kapsamında Aliağa"ya gelen Atatürk"ün ziyaretinin 89. yılı  düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi"nin organize ettiği kutlama Fevzi Paşa Caddesi'nde Aliağa Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk anıtında yapıldı. Kutlamaya çok sayıda Aliağalının yanında, sivil toplum örgütleri, Belediye Meclis Üyeleri, Emekli öğretmenler, muhtarlar, yazar Cevat Yıldırım, Atatürk"ün Aliağa ziyaretine tanıklık eden kişiler, öğretmen ve öğrenciler katıldılar. 

TEŞEKKÜR EDERİZ

 Törende açılış konuşması yapan ADD Aliağa şube başkanı Erol Çetinkaya Aliağa Belediyesi tarafından yapılan Atatürk anıtı için başkan Serkan Acar'a teşekkür etti. Çetinkaya: "Bu yere yıllardır anıt yapılması talebimiz yerel yönetimlerden talep edilmiş 2022 yılına kadar bu talebimiz dikkate alınmamıştır. Geçen yıl Aliağa Belediye Başkanlığınca görüldüğü gibi bir anıt yapılmıştır. Bu anıtın yapılmasını sağlayan başta belediye başkanı Serkan Acar ve diğer emeği geçenlere çok teşekkür ederiz" dedi.

Yazar Cevat Yıldırım'ın günün anlam ve önemini anlatan konuşması ve emekli öğretmen Nazike Umut Yaşır'ın Cumhuriyet dönemi öncesi kadının yerini anlatan konuşmasının ardından Mali Müşavir Selim Erkmen yapılan Atatürk anıtı ile ilgili bilgiler verdi. Yerel şair Bahri Ar'ın şiirinin ardın tören sona erdi.

ataalg-02.jpgataalg-03.jpgataalg-04.jpgataalg-05.jpgataalg-07.jpgataalg-08.jpgataalg-09.jpgataalg-10.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2020 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.