• BIST 6.399,74
  • Altın 1648.649
  • Dolar 26.1473
  • Euro 29.1729
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 23 °C

Aliağa’da Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu

Aliağa’da Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Aliağa’da düzenlenen tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Aliağa’da düzenlenen tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Öğrenciler ve genç sporcular tarafından hazırlanan gösteriler, katılımcılar tarafından hayranlıkla izlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 104. yıl dönümü,yurt genelinde olduğu gibi Aliağa’da da büyük bir coşkuylakutlandı.Atatürk’ün Türk Gençliğine armağan ettiği bayram için kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’nda Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özlem Günay Karataş’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlama programı Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde organize edilen gösterilerle devam etti.

Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki programa Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ömür Avcı, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özlem Günay Karataş, belediye meclis üyeleri, gaziler,askeri erkan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“19 MAYIS’IN 104.YIL DÖNÜMÜNE ULAŞMANIN MUTLULUK VE HEYECANINI YÜREKTEN HİSSEDİYORUZ”
Okul bahçesinde düzenlenen kutlama programında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özlem Günay Karataş yaptı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs’ın 104.yılını kutlamaktan onur duyduklarını belirten Karataş: “19 Mayıs 1919, ulusal birlik ve beraberliğin, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunun, inançlı ve haklı savaşının, cumhuriyet yönetimiyle taçlandırıldığı zorlu bir tarihsel sürecin başlangıcıdır. Bağımsızlık benim karakterimdir diyen Atatürk’ün, 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk Milleti’nin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Türk Milleti’nin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 104.yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissediyoruz” dedi.

GÖSTERİLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Karataş’ın konuşmasının ardından, ilçede okullar arası düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi step-cimnastik gösterileri, Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü sporcularının taekwondo gösterileri ile Sınav Koleji öğrencilerinin halk oyunları gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı. Kutlama programı, Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Kurtuluş Mücadelesi’ adlı oratoryo dinletisiyle son buldu.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2020 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.